Uus Maailm peab vihma kiuste festivali

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel aastal olid Uue Maailma tänavafestivalil menukaimad taaskasutusletid ja õhtused kontserdid.
Eelmisel aastal olid Uue Maailma tänavafestivalil menukaimad taaskasutusletid ja õhtused kontserdid. Foto: Peeter Langovits

Sel laupäeval ja pühapäeval on põhjust minna Tallinna Uue Maailma linnaossa, kaheks päevaks panevad sealsed elanikud püsti festivali, kus peale töötubades osalemise, kohvikus ja kirbuturul käimise saab kaasa elada ka muusikute esinemistele.


Uue Maailma tänavafestivali peakorraldaja Madle Lippuse sõnul on tänavune ürituste nimekiri esinduslik ning tegevust peaks jätkuma igas vanuses inimestele. Näiteks tõi ta Kinobussi mudilashommiku, kus vaadatakse ja tehakse koos lastega multifilme.

Peale selle on lastele avatud legorobotite, tsirkuse ja tantsu töötoad ning teadusnurk, kus saab ise kokku panna rakette ja uurida, mis on DNA. Lippuse sõnul pööratakse tänavu tähelepanu ka tänavakunstile ning tähtsat osa mängivad kirbuturg ja kohvikud.

Kokku avab uksed kümme kahepäevakohvikut, mille hulgast võib leida isegi kohviku Kap­linn, kus Uue Maailma värsked liikmed, Mosambiigi kokk John Carlos ja Kaplinna kokk Paul valmistavad Aafrika kontinendilt pärit roogi. Kohvikus K-61 saab aga lisaks toidunautimisele ka salsat õppida, kiirkohtinguprogrammist osa võtta ning värske mee ja moosi turult talvevarusid soetada.

Festivali muusikalise poole eest vastutavad nii kohalikud kui ka Soome muusikud. Esinevad Pelgulinna elanik Vaiko Eplik, Kalamaja mees Jarek Kasar ja Uue Maailma esindaja Jaan Pehk.

Peale nende astuvad luulekabaree Cabaret Interruptus koosseisus lavale näiteks Jan Kaus, Asko Künnap, Tommyboy, Lenna Kuurmaa, Siim Aimla, Mingo Rajandi jt. Festival lõpeb peoga Telliskivi loomelinnakus, kus mängitakse ning miksitakse soome ja eesti 70ndate ja 80ndate estraadiklassikasse kuuluvaid lugusid.

Kogu päevaprogramm on Lippuse sõnul tasuta. «Ainult lomo-fotograafia töötoas tuleb maksta kaamera kasutamise renti ja pilet tuleb osta ka õhtusele peole Telliskivis,» märkis ta.

Nii nagu eelmistelgi aastatel saab Uue Maailma tänavafestival teoks suuresti tänu linnaosa elanikele. «Festivali korraldamisega on aktiivselt seotud kuskil kolmkümmend inimest pluss terve hulk vabatahtlikke,» ütles Lippus. «Ja sel aastal on meie tegemistele õla alla pannud nii Tallinna linn kui Tallinn 2011 sihtasutus.»

Uue Maailma tänavafestivali võlu seisnebki Lippuse sõnul selles, et keegi ei ole eesmärgiks seadnud mingit suurt rahalist kasumit teenida, vaid omavahel sõbraks saada ja lihtsalt midagi toredat korraldada.



tänavafestival

•    4. ja 5. septembril Tallinnas Uue Maailma linnaosas
•    Esinevad The Blassics, Aides, Helsinki Rooftop Ninjas, Lenna Kuurmaa, Vaiko Eplik, Jaan Pehk, Chalice
•    Avatud on töötoad nii lastele kui ka täiskasvanutele
•    Tegutseb kümme kohvikut
•    Korraldatakse kasutatud kaupade turg
•    Festival on kõigile tasuta

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles