Eesti Muinsuskaitse Selts avab näituse Eesti riigipeadest

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Vabariigi esimene president Konstantin Päts.
Eesti Vabariigi esimene president Konstantin Päts. Foto: arhiiv

Eesti Muinsuskaitse Selts avab esmaspäeval, 9. veebruaril kell 16 Okupatsioonide muuseumis näituse Eesti riigipeadest.

 Omariikluse vältel on Eestit juhtinud algul peaminister, riigivanem, riigihoidja, hiljem president. Näitus annab ülevaate 15 riigipea elust ja tegevusest kuni Eesti iseseisvuse taastamiseni, ehkki kaugeltki kõikide riigipeade saatus ei ole täpselt teada tänagi ja kaheksa Eesti riigipea haua asukoht on teadmata. Küll aga on teada see, et vangistuses suri viis iseseisva Eesti Vabariigi riigipead ja et neli neist hukati nõukogude võimu poolt, üks tegi enesetapu, viis riigipead olid sunnitud tegutsema eksiilis.

Näitusel on välja pandud ka Eesti riigipeade endi ja nende kohta kirjutatud raamatud ning Eesti Posti väljaantud postmargiseeria «Eesti Vabariigi riigipead 1918 – 2018» koos esimese päeva ümbrikuga. Soovijatele annab autogramme postmargiseeria kujundaja Lembit Lõhmus.  Eesti Vabariigi 100. aastapäevaks täiendab Eesti Muinsuskaitse Selts näitust pärast Eesti iseseisvumise taastamist ametis olnud riigipeade kohta.

Näitus on osa Kodanikuühiskonna Sihtkapitali toetatud projektist «Õppides ajaloost».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles