Vene lasteaiad kasutavad siiani 25 aastat vana aabitsat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus venekeelne aabits valmis kevadel.
Uus venekeelne aabits valmis kevadel. Foto: Liis Treimann

Kuigi hiljuti ilmus vene lasteaedadele mõeldud uus aabits, ei toeta riik selle soetamist ning paljud lasteaiad kasutavad edasi ligi 25 aastat tagasi välja antud aabitsaid, kus tähtede õppimist illustreerivad näiteks Lenini ja Gagarini pildid.

Haridusministeeriumi üldharidusosakonna juhataja Irene Käosaar tunnistas intervjuus ETV saatele «Terevisioon», et uue aabitsa valmimine on seni tõepoolest liiga kaua edasi lükkunud, sest venekeelseid lasteaedu on vähe ja seetõttu pole kirjastused kuigi huvitatud neile mõeldud materjalide väljaandmisest, vahendasid ERR uudised.

Ka nüüd, mil uus aabits on valmis, pole lasteaedadel kohustust seda osta ja ka riik ei pane soetamisele otseselt õlga alla. «Lasteaedades ei ole isegi soovituslike õppematerjalide nimekirja,» selgitas Käosaar.

Kõikvõimalikke metoodilisi materjale on Käosaare sõnul piisavalt eesti keelest ümber tõlgitud ja vene lasteaedadele antud, ta ise ei tähtsusta õpikute rolli üle, sest lasteaedades on peamine kasvatuslik töö.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles