Ministeerium: Siitani juhitud ERSOl tekkis kolmemiljoniline eelarveauk

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Siitan.
Andres Siitan. Foto: Raigo Pajula

Kultuuriminister teatas Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri (ERSO) direktori Andres Siitani tänasele kriitiliselt meelestatud avalikule pöördumisele vastates, et Siitani juhtimisvead on ERSOle kolme miljoni krooni suuruse eelarveaugu tekitanud.

«Kahetsusväärselt ilmnes alles täna hommikul fakt, mis teeb meile tõsist muret: ERSO juhtimisvigade tulemusel on organisatsioonil tekkinud kolme miljoni suurune eelarvepuudujääk,» ütles kultuuriministeeriumi kantsler Siim Sukles.

Suklese sõnul selgus eelarvepuudujääk täna hommikul, kui Siitan käis ministeeriumis pooleteisetunnisel töisel arutelul.

Siitani avalikus kirjas esitatud kriitikale vastates teatas ministeerium, et neile on oluline, et ERSO kui Eesti tippkollektiivi tegevus jätkuks sujuvalt. Ministeeriumi väitel püütakse täna teatavaks saanud finantsprobleemidele koostöös ERSOga mõistlik lahendus leida.

«Eesti Riiklik Sümfooniaorkester alustab paari päeva pärast uut hooaega ja seoses sellega on oodata säravat koostööd maestro Neeme Järviga,» tõrjus kultuuriminister Laine Jänes Siitani süüdistusi, et ministeeriumi algatatud reformid on ERSOga seotud inimeste elu peapeale pööranud. Jänes lisas, et veel südasuvisel kohtumisel Neeme Järviga Pärnus kinnitati lootusrikkust eeloleva koostöö osas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles