Aja auk. Nancy Sinatra saapad

Janar Ala
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nancy Sinatra
Nancy Sinatra Foto: Kuvatõmmis

Saapad, kõndige, käsutab Nancy Sinatra oma saapaid laulu «These Boots Are Made for Walking» lõpus nagu Loll-Ivan. Saapad kõnnivad otse 1966. veebruari lõpu Briti singlitabeli number üheks. Ka loo video on meeldejääv, sest objektistab naisi korralikult. Ülilühikesed seelikud, go-go-saapad ja kohevad juuksed. Camp-element on ka tuntav. Nüüdseks on see muidugi absoluutne klassik, millest on tehtud umbes tuhat kaver-versiooni.

Rääkisin kolleegile, et plaanin selle nädala «Aja augu» kirjutada Nancy Sinatra loost «These Boots Are Made for Walkin’» ja küsisin, kas ta on seda lugu kuulnud. Kolleeg mõtles natuke ja ütles, et vist ei ole. Natukese aja pärast küsis ta, et kas see on see lugu, kus saapaid näidatakse. Jah, vastasin. Hiljem räägiti mulle ka, et populaarses näosaates oli seda laulu esitatud.

Sellest loost saab ühtlasi ka Frank Sinatra kõige vanema lapse Nancy esimene nr 1 hitt. Liiga palju neid hiljem ei tulnud, küll on temast saanud kultusartist, kes omal moel tegutseb tänase päevani. Praegu juhatab ta ühte netis levivat raadiosaadet pealkirjaga «Siriusly Sinatra», milles ta meenutab oma isa. Ongi selline saade, kus iga nädal meenutatakse ühte ja sama inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles