Patriootlik lugu tapvast rahvuskangelasest

Evelyn Kaldoja
, välisuudiste toimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läinud pühapäeva õhtul ihkas «Ameerika snaiperi» nimekangelane ja produtsent Bradley Cooper vastu võtta Oscari parima meespeaosa eest, kuid seekord viie nominendi hulka jõudnu rahulduma võitjatele aplodeerimisega.
Läinud pühapäeva õhtul ihkas «Ameerika snaiperi» nimekangelane ja produtsent Bradley Cooper vastu võtta Oscari parima meespeaosa eest, kuid seekord viie nominendi hulka jõudnu rahulduma võitjatele aplodeerimisega. Foto: AFP / Scanpix

Chris Kyle (1974–2013), neljakordne Iraagi sõja veteran, oma arvepidamise järgi 255, kinnitatud andmeil vähemalt 160 vaenlase võitlejat maha lasknud snaiper, oli reaalne inimene ja Ameerika kangelane. Samamoodi nagu Talvesõjas täpsuslaskurina vähemalt 505 punaarmeelase eluküünla kustutanud Simo Häyhä (1905–2002) ehk Valge Surm oli Soome kangelane.

See peaks andma noodi kätte ka «Ameerika snaipri» (originaalis «American Sniper») vaatamiseks: filmi eesmärk on jutustada Kyle’i lugu imetluse ja austusega, mitte kõigi maailma sõdade võikuse ja vastuolulisuse kirjeldamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles