Kultuuriminister: oleme valmis filmi rohkem toetama

Hendrik Alla
, kultuuriportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna saabusid tagasi kodumaale Oscari Galal osalenud Eesti-Gruusia mängufilmi «Mandariinid» esindajad. Mehi olid teiste hulgas tervitamas kultuuriminister Urve Tiidus ja PÖFFi juht Tiina Lokk.
Täna saabusid tagasi kodumaale Oscari Galal osalenud Eesti-Gruusia mängufilmi «Mandariinid» esindajad. Mehi olid teiste hulgas tervitamas kultuuriminister Urve Tiidus ja PÖFFi juht Tiina Lokk. Foto: Liis Treimann

Neljapäeval USAst koju jõudnud «Mandariinide» meeskonda tervitas tallinna lennujaamas ka kultuuriminister Urve Tiidus. 

Mida saaks ja peaks Eesti riik tegema, et selliseid «mandariinide» moodi edulugusid rohkem oleks?

Urve Tiidus: Ühelt poolt on see lihtne ja teiselt poolt keeruline küsimus. Me võtame siin vastu mehi, kes on Oscari nominendid. See on kõige parem tõukejõud. See annab meile teadmise, et me oleme võimelised globaalses konkurentsis läbi lööma. Meil on vaja leida need talendid ja andekad inimesed ning anda nendele ressurss ja hoovad, et oma ideid teostada. Kõik muu on olemas.

Kuidas anda ressurssi ja kust?

Meil on olemas Eesti filmi instituut, riik rahastab eelarvest filmide tegemist, kultuurkapital rahastab audiovisuaalse loomingu tegemist. Alati on küsimus selles, kas seda on piisavalt. Tänan sündmus näitab, et oleme valmis rohkem toetama. Aga mina ei saa rääkida kogu eelarve eest. Raske on ära öelda, kui on juba sellised saavutused. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles