Kosmos või Austraalia

, muusikasõber
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pond- Man It Feels Like Space Again
Pond- Man It Feels Like Space Again Foto: Kuvatõmmis

Pond

Man It Feels Like Space Again

Caroline Records

Hinne: 4

Pond on pärit Austraaliast, täpsemalt Perthist, ja kui neid esimest korda kuulata, tekib seos 1960ndate psühhedeelia ja värskemast ajast Tame Impalaga. Viimane seos ei ole juhuslik, Tame Impala (kes on pärit samast linnast) koosneb tegelikult suures osas endistest Pondi liikmetest. Geograafia, teatava helilise sarnasuse ja liikmete edasi-tagasi vahetusega nende kahe koosluse sarnasus siiski ka piirdub, sest kui Tame Impala oma siiani viimasel albumil «Lonerism» kõlas psühhedeelselt, aga samas ka väga tänapäevaselt, siis Pondi «Man It Feels…» on endiselt oma juurtega tugevasti kinni just 60ndate ja 70ndate vahel, kus psühhedeelia oli veel popp, aga rock oli juba kõige algus ja lõpp.

Kui Tame Impala tegeleb peamiselt oma sisekosmose probleemidega, siis Pond tundub olevat päriselt kolinud kosmosesse ja tunneb ennast seal ühtaegu nii mugavalt kui skisofreeniliselt. Siin on palju kitarre, palju süntesaatoreid, mitmekihilist vokaali ja mitte-nii-väga-täpseid trumme. Kosmos siin ei tähenda kaost vaid harmooniat ja hõljumist. Kõik see on produtseeritud nii, et midagi pole enam kuhugi juurde paigutada, aga midagi pole üle ka. Ilusad meloodiad, kohati kummalised, kohati eneseiroonilised ja kohati naiivsusesse kalduvad sõnad ja ikka see tunne, et see muusika pole pärit siit, vaid just sealt – olgu see siis kosmos või Austraalia.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles