Väärt noortekirjandus

Hanneleele Kaldmaa
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rainbow Rowell «Eleanor & Park»
Rainbow Rowell «Eleanor & Park» Foto: Raamat

Eleanor on loomulikult punase juuksepahmakaga tüdruk, kes kannab nii omamoodi riideid, et kirjelduse järgi peaks neid üsna hullumeelseks, ja lisaks on tal hulganisti saladusi varjata. 

Näiteks kasvõi see, miks ta sääraseid riideid kannab – perekonnal napib raha ja nii ongi kõik püksid riideribadega paigatud. Või miks ta ootamatult uude linna tuli – ta ema ja õed-vennad kolisid sinna juba varem, aga tema visati kodust välja ja tal lubati alles nüüd tagasi tulla. Miskipärast on tema ilus ja seni armastav ema otsustanud jõhkra lontruse kasuks, kes lastest suuremat ei hooli.

Park on selle kandi ainuke Aasia päritolu poiss, aga ta pole ei klassi tagakiusatute ega populaarsete seas, vaid kindlalt kusagil keskel. Parki ema on Koreast, isa sõjaväest ja tal on umbes selline elu, millest Eleanor unistab. Korras maja ja oma tuba ja kassettmakk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles