Madis Milling: Eino Baskin oli oma suurepärase huumoriga vaba poliitkorrektsusest

Meisi Volt
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vana Baskini teatri 10. sünnipäev.
Madis Milling ja Helgi Sallo
Vana Baskini teatri 10. sünnipäev. Madis Milling ja Helgi Sallo Foto: Viktor Burkivski

Kolmapäeva õhtul suri 85 aasta vanuselt armastatud näitleja, lavastaja ja teatrijuht Eino Baskin. Vana Baskini teatri trupi liige Madis Milling meenutas, et Baskin oli oma suurepärase huumoriga vaba poliitkorrektsusest ning unustas laval oma tervise.

«Baskin ise oli oma suurepärase huumoriga vaba tänapäeval levinud poliitkorrektsusest,» rääkis näitleja Madis Milling Elu24le.

Madis Millingu sõnul ütleks Baskin ilmselt läbi huumori: «Lubasin paarkümmend aastat, et lähen, aga täna tegin selle ära.»

Alati tervisehädasid kurtnud Baskin unustas laval oma haigused ning hüppas ringi nagu kits.

Millingu sõnul on vanameistrit ees ootamas väärikas seltskond. Baskin jõudis ära tähistada ka oma teise loodud teatri, Vana Baskini teatri, 10. aastapäeva peo 7. veebruaril. «Poole kõne pealt lasi ta omale tooli tuua, aga kõne oli jätkuvalt terav ja sorav.»

Millingu sõnul kriibib ka üks asi hinges. «Baskin on nullist üles ehitanud kaks teatrit, toonud au sisse põhjuseta põlatud žanri, aga teda ei peetud elutöö preemia vääriliseks.»

«Publik aga ütles oma sõna,» lisas Milling lõpetuseks.

Copy
Tagasi üles