Aja auk. Kurikuulus suur

Silvia Urgas
, kriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Biggie Smalls
Biggie Smalls Foto: Kuvatõmmis

9. märtsil valmistas üks New Yorgi restoran ette erimenüüd. Juustukook, vürtsikas tomatisupp, homaar… Kõik toidud nopiti välja The Notorious B.I.G.-i lüürikast. Kujutan ette, et seal einestanud Biggie fännid ei olnud just kuigi rõõmsad – süües mälestati ju täpselt 18 aastat tagasi 24-aastasena tapetud räpparit.

Tagasivaates tundub mehe traagiline lõpp paratamatu. B.I.G.-i esimene album «Ready to Die» ilmus 1994. aastal. Plaadi viimane lugu «Suicidal Thoughts» on sisuliselt enesetapja hüvastijätukiri ning jäi ka viimaseks palaks, mis Biggie eluajal ilmus. 1997. aastal ilmunud järgmine topeltalbum «Life After Death» ilmus juba postuumselt, kaks nädalat pärast saatuslikku tulistamist.

The Notorious B.I.G., kodanikunimega Christopher Wallace, sündis 1972. aastal New Yorgis Jamaica immigrantide peres. Poiss oli tark, kuid otsustas juba 12-aastasena keskenduda rahateenimisele – tööots ei olnud sugugi legaalne ning crack’i müümine ja relvade omamine tekitasid teismelisele Biggiele küllaldaselt probleeme politseiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles