Folgi kuulsusrikkad päevad

Mart Juur
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Original Album Series: The Greenwich Village Folk Scene
Original Album Series: The Greenwich Village Folk Scene Foto: Kuvatõmmis

Original Album Series

«The Greenwich Village Folk Scene»

Rhino

Hinne:4

Kuuekümnendatel aastatel USAs kerkinud folkmuusika uus laine toetus ameerika rahvaliku muusika ja vabamõtlemise traditsioonidele. Korraliku hoo sai folgiliikumine sisse kümnendi keskpaigas, kui algas Briti bändide pealetung ja Vietnami sõda. Folgi kasvupinnaks kujunesid suurlinnad, esmajoones New York.

Greenwich Village on tänapäeval täis rikkama rahva butiike ja söögikohti, kuuekümnendatel hängisid siin kitarride, mandoliinide ja suupillidega relvastatud poisid ja tüdrukud, kellel oli iga asja kohta oma arvamus. Elu käis kõrtsides ja tantsusaalides, elati seal, kus juhtus. 1961. aasta jaanuaris saabus New Yorki keegi 19-aastane nooruk Minneapolisest, et külastada oma iidolit Woody Guthriet, kes oli raske tõvega haiglasse sattunud. Edaspidi nähti Bob Dylanit mängimas ja tšillimas Greenwich Village’i klubides ja tänavatel, tuttavas miljöös, mida jäädvustab albumi «The Freewheelin’ Bob Dylan» kaanepilt. Greenwich Village’i kuulsusrikkaid aegu meenutavad viis klassikalist folgiplaati eri esitajatelt, mis originaalsete albumite seerias ühtede kaante vahele mahutatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles