Kuula: Svjata Vatra avaldas singli «Andesta! Armasta! Ela!»

Meisi Volt
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Svjata Vatra kontsert Viljandi folgil
Svjata Vatra kontsert Viljandi folgil Foto: Jelena Rudi

«Andesta! Armasta! Ela!» on Svjata Vatra uue singli nimi, mis on ühtlasi esimene lugu nende 10. sünnipäeva puhul ilmuvalt CD-lt «Vabadus».

Lugu sündis 2014. Ukraina sündmuste ajendil, mil Svjata Vatra solisti Ruslani sünnimaal leidsid aset pöördelised sündmused. Kui ansambel möödunud aasta novembris Ida-Ukrainas heategevuskontserte andmas käis, tekkis selge arusaam, et peame endas leidma jõudu andestada, looma enda ümber usaldust, mitte agressiooni ja viha ning edasi elama rahus, üksmeele otsingutes ja armastuses.

Ruslan Trochynskyi kirjutatud  ukrainakeelsed sõnad on saanud eestikeelse vaste Anzori Barkalaja poolt. Ansambel esitab lugu mõlemas keeles.

Lugu salvestati Roundsound stuudios Tallinnas märtsis 2015, master ja loo kokkumäng Keijo Koppel ja Marko Atso.

«Andesta! Armasta! Ela!» on Svjata Vatra esimese muusikavideo aluseks, mida plaanitakse teha koos ukraina filmirešissöör Oles Sanini ja eesti filmitegijatega. 

Samas on Svjata Vatral teinegi uudis - ansamblis on uus liige - basskitarrist Arlet Tiigi. Arlet on Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia muusikatudeng.

Värske lugu on meie esimene ühine koostöö. 

Debüütkontsert «Svjata Vatra koos bassiga» leiab aset 28. märtsil Vaba Laval, Tallinn Music Weeki Viljandi Folgi Showcase-l.

Kuula singlit SIIN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles