EKA tudengid ehitavad Balti jaama tunnelisse klassiruumi

Kristel Trell
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Balti jaam 2015.
Balti jaam 2015. Foto: Martin Ilustrumm

Eesti Kunstiakadeemia sisearhitektuuri osakond rajab 19. märtsil ülikooli avatud uste päeva raames Balti jaama tunnelisse ajutise klassiruumi.

 Täispika koolipäeva jooksul kuuleb avatud loenguid osakonna säravaimatelt lektoritelt, nende seas prof Leonhard Lapin, Hardo Pajula, Margit Mutso, Liisi Murula, prof Hannes Praks jt.  Lähiaastatel kolib EKA sisearhitektuuri osakond Suur Kloostri tänavalt teiste Eesti Kunstiakadeemia osakondadega kokku uude hoonesse Kotzebue tänaval.  

«Kuna hoone alles valmib, tutvustame osakonna tuumväärtusi poolel teel uude hoonesse - Toompuiestee all kulgevas Balti jaama tunnelis,» rääkis sisearhitektuuri osakonna professor Hannes Praks. «Aktsiooni eesmärk on näidata, et EKA põhiväärtus või –idee ei seisne vaid klassikalises kinnisvaras, vaid suhtumises ja inimestes. Avalikku ruumi sekkumise eksperimendiga mõtestame enda jaoks võib-olla ka oma osakonna tulevikku. Ehk on see ruumiliselt sõltumatum kui eelnevatel dekaadidel.»

Pop-up ülikooliks on aga valmis majandusanalüütik Hardo Pajula, kes nii tudengikandidaatidele kui ka jaama nii-nimetatud põhikundele peab loengu «Inimese ja looma suhetest». Tänavajoonistamist kureerib osakonna joonistusõpetaja Kristjan Holm, kuid seekord ei ole võimalik lasta endast raha eest portree teha vaid saab täiesti tasuta ise kedagi portreteerida. Loenguid kuuleb ka teistelt osakonna lektoritelt ning plaanitud on paar käimasoleva õppeprojekti vaheülevaatust.

Ülikoolipäeva  tunniplaan Balti jaama tunnelis:

10:00 – 11.00 Vaheülevaatus «Baarid ja restoranid» Hannes Praks

11:00 – 12:00 Loeng «Omaruum ja meedia» Leonhard Lapin

12:00 – 13.00 Loeng «Y» Gregor Taul

13:00 – 14:00 Joonistamine Kristjan Holm

14:00 – 15:00 Loeng «Inimese ja looma suhetest» Hardo Pajula

15:00 – 16:00 Workshop b210 

16:00 – 17:00 Vaheülevaatus «Telliskivi depoo» Margit Mutso ja Liisi Murula

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles