Tulekul näitus Jaak Joala Venemaa-perioodist

Verni Leivak
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rene Kirspuu talle kuuluvas Tallinna Portreegaleriis, kus praegu saab
vaadata näitust Juri Gagarinist.
Rene Kirspuu talle kuuluvas Tallinna Portreegaleriis, kus praegu saab vaadata näitust Juri Gagarinist. Foto: Mihkel Maripuu

Ajal, mil mitu autorit varalahkunud Jaak Joalast elulooraamatut kirjutab, ei puhka ka Tallinna portreegalerii juhataja Rene Kirspuu. Nimelt on Rene Kirspuu hakanud ette valmistama näitust Jaak Joalast, kes tänavu tähistanuks 65. sünnipäeva.

«Fotod, isiklikud esemed, muusika, näiteid filmiarhiivist – materjali on tohutult palju, lisaks nende juurde käivad stoorid. Iga foto või muu eksponaadi taga on ju lugu,» räägib galerist.

Kirspuu on otsustanud mitte hankida Joalat puudutavat materjali Eestist, vaid Venemaalt ning peaasjalikult käsitletakse näitusel laulja Moskva-perioodi. Ta ei kavatse eksponaate laenutada või teha näitust annetustest, vaid plaanib eksponaadid nende praegustelt omanikelt osta. «Ostan alati kõikide oma näituste eksponaadid,» kinnitab Kirspuu, kelle portreegaleriis saab praegu näha väljapanekut Juri Gagarinist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles