Deacon teeb poppi

, muusikasõber
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dan Deacon-Glass Riffer
Dan Deacon-Glass Riffer Foto: Kuvatõmmis

Dan Deacon

Gliss Riffer

Domino

Hinne 4

Dan Deacon on elektroonilise muusika maailmas olnud juba kaua aega halvasti hoitud saladus. Kõik on temast justkui kuulnud, aga mingil põhjusel tema plaadid eriti ei müü. Põhjus võib olla selles, et Deaconi muusikast arusaamiseks peab olema muusikat kuulanud väga palju ja väga süvenenult. Viimaste albumitega on ta hakanud liikuma natukene kommertslikuma kõla poole, mis tema puhul ei tähenda õnneks siiski teoste lihtsustamist kuni labasuseni, vaid veidikene sõbralikumaid rütme ja veidikene vähem keerukust.

Oma lootustega müügiedule läks ta sassi eelmisel albumil «America», mille kontseptuaalsus ja sümfoonilisus olid lihtsale kuulajale muusikaliselt sama ligipääsetavad nagu Põhja-Korea, kriitikud muidugi olid vaimustunud. Uuel albumil on Deacon teinud sammu popmuusika poole, unustanud keerukad orkestratsioonid ja suured ideed ning toonud asemele maailmarütmid ja lood, mis on üksteisest eristatavad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles