Intervjuu: TMW-il esinev Innersound: kuulajal on oodata maagilist rännakut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noor Tartu bänd Innersound
Noor Tartu bänd Innersound Foto: Erakogu

Innersound on noor bänd Tartust. Kuigi esimene proov tehti alles mullu jaanuaris, on nad suutnud veidi enam kui aastaga jõuda paljude südametesse, koguda nimekaid auhindu ning, nagu intervjuust selgub, kohe kindlasti ei kavatse nad veel hoogu maha võtta.

Innersound on Elina Hokkanen (vokaal), Johannes Laas (kitarr), Karl Tammaru (bass) ja Jan Kulbin (trummid).

Te olete üpris noor bänd – alustasite 2014. aasta alguses, juba 11 kuud hiljem võitsite Eesti suurima noortele muusikutele suunatud konkursi Noortebänd ning saite äsja Tartu Kultuurikandja 2014 tiitli omanikuks. Päris muljetavaldav!

Tõesti on hea meel, et meid on juba esimesel tegutsemisaastal tunnustatud ja märgatud. See on kindlasti andnud meile palju kindlustunnet, mida on noorele bändile vaja, et astuda julge samm plaadi suunas ning jätkata pühendunult tegutsemist.

Jõudsimegi järgmise teema juurde – teie üsna pea ilmuv esimene kauamängiv. Mida võib kuulaja oodata?

Peagi saab meie esimesest stuudiokülastusest aasta, pärast mida tekkis meil soov saada valmis oma esimene helikandja. Nüüdseks oleme olnud hingega asja juures juba pool aastat, et see viimaks avalikkuse ette jõuaks. Kuulajal on oodata maagilist rännakut, mille jutustajaks on Elina ning mille illustreerivad Johannes, Karl ja Jan oma instrumentidega.

Rääkige paari sõnaga ka salvestusprotsessist ning kas tuli ette ka erimeelsusi ning kompromisside tegemist?

See oli meie kõigi jaoks uus kogemus, kuna tegemist on meie esimese helikandjaga, aga meie arvates on salvestusprotsess sujunud üksmeelselt.

Foto: Erakogu

Mis inspireerib ansamblit Innersound?

Inspiratsiooni leidub kõikjal, kuid kõige rohkem inspireerib siiski muusika ja tahe luua midagi teistsugust, midagi mis on täiesti meie enda oma. Kokkuvõttes inspireerime kõik teineteist.

Innersound – hommikusöök, lõuna või õhtusöök ning milline?

Pigem kesköine delikatess.

Muusika või haridus?

Elina: Muusika, sest pigem oleksin bändiruumis loomingulisuse ning lähedaste inimestega ümbritsetud, kui istuksin näiteks matemaatika tunnis.

Muusika või uni?

Jan: Kindlasti ei jää muusika unele alla, kuid ilmselt otsustaksin une kasuks, kuna ilmselgelt olen tegelenud magamisega kauem kui muusikaga.

Muusika või kodu?

Johannes: Ma valiksin kodu, sest kodutu muusikuna oleks ma arvatavasti õnnetu.

Muusika või vaikus?

Karl: Vaikus on kuldne, aga kui peaksin valima, siis pigem (hea) muusika, sest see tekitab minus igal juhul ülevaid emotsioone. Samuti olen kindel, et mind inspireerib kõik, mida ma kuulan. Kasvõi vähesel määral.

Millele keskendute tänavusel Tallinn Music Weekil?

Uute tutvuste loomisele ning meie muusika tutvustamisele inimestele, kes pole meie loominguga varem tutvunud.

Intervjuu: Liisa Lahtmets

Innersound esineb laupäeval kell 13.00 Kimomo linnalaval Jooks Rattastuudios ja kell 23.00 Erinevate Tubade Klubis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles