Järgmise aasta punklaulupidu keskendub Euroopa pungiklassikale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto esimesest punklaulupeost Rakveres 2008. aastal
Foto esimesest punklaulupeost Rakveres 2008. aastal Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Järjekorras teine punklaulupidu Rakveres toimub tuleva aasta 11. juunil, kuhu on oodata ka kuulsaid välismaa punkmuusikuid.

Tänasel MTÜ Punklaulupidu juhatuse koosolekul arutati peo ettevalmistuse käiku. Peo sisulise poole eest vastutava Üllar Saaremäe sõnul on esitamiseks välja valitud 15 lugu Euroopa pungiklaasikast, mida koorid esitavad originaalkeeltes.

«Laule on Inglismaalt, kus punk sündis, Soomest, isegi Venemaalt. Sex Pistolsi reps (repertuaar – T.L), Clash, Damned, Exploited, Pelle Miljoona,» kergitab Saaremäe saladuskatet peo köögipoolelt.

Külla tulevate välismaiste punkmuusikute nimesid ei julge Saaremäe praegu veel avaldada. «Tegemist on punkikoonidega,» mainib ta ja lisab, et korraldajad annavad külaliste nimed teada siis, kui asi on sada protsenti kindel.

Läbirääkimised külalisesinejatega pole olnud rasked, sest kui punkikoonid on muusikaportaalide jäädvustuste abil eelmisest punklaulupeost pildi ette saanud, on nad üritust kaifima hakanud.

Kui esimest punklaulupidu 2008. aastal austas oma kohalviibimisega president Toomas Hendrik Ilves, siis kultuuriminister Laine Jänes peole ei tulnud.

«Eelmisel korral jooksis meie vahelt hall kass läbi. Talle [Laine Jänesele – T.L.] kuidagi see idee ei meeldinud ja ta ei tulnud isegi kohale. Olen kuulnud, et ta meelsus on nüüd muutunud, ma ei ole temaga küll isiklikult suhelnud,» selgitab Saaremäe. «Tore oleks, kui ta tuleks, ka ometi koorijuht ju, miks ta peaks seda siis nii-öelda boikoteeirima,» loodab Saaremäe kultuuriminitrit tuleva aasta peol näha.

Peo repertuaari täisnimekiri tuleb valmivale veebiküljele punklaulupidu.ee üles lähinädalatel ja seda koos nootide ja sõnadega. Kokku tuleb esitamisele veerandsada laulu, välismaised lood lauldakse originaalkeeltes, milleks on inglise, soome, vene, hispaania ja saksa keel. Suurem osa lugudest on juba orkestreeritud ja varustatud kooriseadetega.

Saaremäe sõnul tuleb korraldajatel seekord mõnevõrra osalevaid koore selekteerida, sest üle kahe ja poole tuhande laulja Rakveresse lihtsalt ei mahu ja kooride huvi peo vastu on juba praegu suur. Peost osasaava publiku hulk sõltub peoplatsi mahutavusest, lisab Saaremäe.

Punklaulupeo korraldamine maksab umbes miljon krooni, selle summa loodavad korraldajad katta piletitulust ja Rakvere linna, fondide ning sponsorite toetusest.

Peo korraldusmeeskonda kuulub teiste seas koorijuht Hirvo Surva ja sarnaselt Saaremäega isegi noorpõlves punki harrastanud Rakvere linnapea Andres Jaadla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles