Ai-ai-ai-ai-tuline

Janar Ala
, kultuuritoimetuse toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hot Kommunist- 21. Sajandi Kodu
Hot Kommunist- 21. Sajandi Kodu Foto: Kuvatõmmis

Hot Kommunist

«21. sajandi kodu»

Vihtamestari

Hinne: 4

Mis teeb tänapäeva kodud nii erilisteks, nii ligitõmbavateks, küsis 1950ndatel popkunstile aluse pannud briti kunstniku Richard Hamiltoni maali pealkiri. Mis teeb tänapäeva kodud nii tavalisteks, närusteks ja eemaletõukavateks, võiks küsida džässprogebänd Hot Kommunist, vaatamata oma kahekümnele tegutsemisaastale alles nüüd ilmunud debüütplaadil «21. sajandi kodu».

Hot Kommunist on pungiveteranidest koosnev bänd, mille lauljaks ja bassimeheks J.M.K.E esimestel albumitel mänginud legendary Lembit Krull, samuti J.M.K.E taustaga trummar Andres Aru ja kitarril eelkõige Psychoterrori, aga veel kümne bändi mees Lauri Leis. Paistab, et kiiret pole neil plaadi tegemisega olnud, kuid plaat ise on kiire. Korralik džässpunk-tuli lööb meeste pillidest ning Lembit Krulli kurgust ja südamest välja. Võib öelda, et siin on nii tunnet kui mänguoskust. Ausus ei ole muusikast rääkimisel mu lemmikkategooria, aga Hot Kommunisti puhul see veenab. Isegi kui see ausus väljendub natuke naiivset tüüpi sotsiaalkriitikas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles