ERR.ee: Tartus algas Mati Undile pühendatud teatrifestival

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänasest kuni 10. septembrini vältab Tartus lavastaja Mati Undile pühendatud teatrifestival UNT, kus näeb Undi lavastatud tükke, mis on teatrite repertuaarist ammu maha arvatud ning nüüd festivali tarbeks taastatud.

Üritus toob Tartu teatrilavadele üheksa Mati Undi lavastust, vanim neist on 1984. aastal Endlas esietendunud «Vaimude tund Jannseni tänaval», vahendasid ERR Uudised «Kultuuriuudiseid».

Festivali programmijuhi Kadri Kasterpalu sõnul toimus lavastuste taastamine peamiselt mälestuste põhjal.

«Mati Unt oli lavastaja, kes kirjutas oma märkused alati üles ja andis need eraldi näitlejatele,» ütles Kasterpalu. «Kellel olid need alles ja osad on vaadanud ka videosalvestusi ja pilte jne.»

Lisaks etendustele võib külastada Pärmivabrikus asuvat näitust NATTIUM, mis on mälestuste kompositsioon lahkunud lavastajast.

Lisaks salvestatud intervjuudele inimestega, kellega Unt oma elu jooksul koostööd tegi, võivad külastajad ekspositsiooni tarbeks annetada ka oma isiklikke meenutusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles