Värske dokkfilm «Sipelgapesa» esindab üle 15 aasta Eestit mainekal Visions du Reel filmifestivalil

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Režissöör Vladimir Loginovi täispikk dokumentaalfilm «Sipelgapesa» piilub Lasnamäe hiiglasliku garaažikompleksi sisemusse
Režissöör Vladimir Loginovi täispikk dokumentaalfilm «Sipelgapesa» piilub Lasnamäe hiiglasliku garaažikompleksi sisemusse Foto: Plakat

Vladimir Loginovi täispikk dokumentaalfilm «Sipelgapesa» on valitud maailma ühe juhtiva dokkfilmide festivali Visions du Reel programmi. Lasnamäe hiiglasliku garaažikompleksi kirevast varjuelust rääkiv film püüab nii Parima Filmi kui Žürii Eripreemia auhindu.

1969. aastal asutatud festival on tähtsaim dokumentaalfilmide festival, mis sel aastal toimub 17.-25. aprillini Šveitsis. Visions du Reel’i programmis võistlevad ainult kõrgetasemelised dokkfilmid ning kuhu tulevad kokku juhtivad oma ala spetsialistid üle maailma.

Eestit esindava filmiga «Sipelgapesa» lähevad Šveitsi kaasa režissöör Vladimir Loginov ja produtsent Elina Litvinova.

«Sipelgapesa» piilub Lasnamäe hiiglasliku garaažikompleksi sisemusse, kus keeb vilgas, justkui teises paralleeluniversumis toimuv elu. Nõukogude aja lõpus ehitatud garaažide kolosseum on tänapäeval kõike muud, kui lihtsalt autode hoidmise koht. Komplesis tegutseb saun, restoran ja isegi loomade kliinik. Kurioossuse tipuna on üks härra, olles naisega tülli pööranud, teinud oma garaažist korteri.

«Sipelgapesa» jõuab Eesti kinodesse alates 17. aprillist.

Aastal 2012 oli film nimega «Side Lõpp» samal festivalil lühidokkide konkursil. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles