Comedy Festivali kavva lisandusid Zoe Lyons ja stand-up koomikute raadio Ööülikool – Comedian’s Comedian podcast

Meisi Volt
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti koomik Zoe Lyons
Briti koomik Zoe Lyons Foto: promo

28.-30. aprillini toimuva Tallinn Comedy Festivali üheks peaesinejaks on briti koomik Zoe Lyons, kes kostitab siinset publikut oma parima ja värskeima materjaliga Von Krahli Teatris 30.04 kell 20.00. Lisaks on Eesti naljasõpradel ainulaadne võimalus osaleda podcasti Comedian’s Comedian salvestusel 29. aprillil kell 17.15 samuti Von Krahli Teatris. 

Zoe Lyonsi kohta on briti ajaleht The Guardian öelnud, et tema isiksuse jõud on piisav, et lükata ümber saalis leiduv väiksemgi väärarvamus, et naised ei ole head koomikud. «Zoe Lyonsi teeb eriliseks see, et teda teeb eriliseks nii palju asju,» iseloomustab Comedy Festivali üht peaesinejat briti koomikuid Eestisse toova Komeediklubi juht Andrus Purde. «Ta suudab igapäevaste asjade ja nähtuste puhul leida naljakaid külgi, millest iseendast piisab, et tagada saalitäiele publikule hea õhtu. Zoe Lyonsi puhul lisandub näitlejameisterlikkus ja miimika, nii et üks näoilme võib olla naljakam kui mõne teise esineja 15-minutiline esinemine. Ja boonuseks on see, et olen teda kuulates mitu korda avastanud enda jaoks uue viisi maailma näha.»

Oma esimese stand-up’i katsetuse tegi Lyons aastal 2003 ja on sellest ajast peale astunud edukalt üles klubides ja festivalidel üle maailma, pälvides muuhulgas Edinburghi komöödiafestivali «Parima nalja» tiitli ning Observer Magazine’ilt hinnangu «Enesekindel ja terav kui žilett». Lyonsi erakordsest talendist räägib ka see, et ta on kaasa teinud saareriigi populaarsetes teleshowdes nagu BBC Mock The Week ja Michael McIntyre’s Roadshow. 

Comedian’s Comedian podcast on sündmus, mida võiks nimetada stand-up koomikute maailma raadio Ööülikooliks või Plekktrummiks. Maailma üheks parimaks peetud stand-up koomikale keskenduva saate asutajaks ja saatejuhiks on Stuart Goldsmith, kes festivalil ka ise show’dega üles astub. Igas saates intervjueerib Goldsmith ühte edukat koomikut süvitsi, uurides, kuidas tänapäeva koomik jõuab tühjalt valgelt paberilehelt suure tuurini? Tallinnas on saatekülaliseks samuti festivalil üles astuv briti koomik, muusik ja kirjanik, teravmeelne Mitch Benn, kes on tuntud oma humoorikate rokk-laulude pärast.

Comedian’s Comedian on inimestele kes esitavad stand-up'i, kirjutavad stand-up'i, naudivad stand-up'i või keda lihtsalt huvitavad koomikud – nii ongi selle artist talk'i saali oodatud kõik need, kes tahavad näha tõsist vestlust kahe naljaprofessionaali vahel.  

Piletid nii Zoe Lyonsi show’le kui Comedian’s Comedian saate salvestusele on nüüd müügil Piletilevis. 

Zoe Lyonsi kodulehekülg.

Comedian’s Comedian podcasti kodulehekülg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles