26. Tallinna rahvusvaheline festival Jazzkaar alustab juba homme

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jazzkaar 2014: Nina Attal Merepaviljonis
Jazzkaar 2014: Nina Attal Merepaviljonis Foto: Jelena Rudi

Just Eesti Muusikaettevõtluse Auhindade jagamisel parima muusikafestivali tiitli pälvinud Jazzkaar stardib juba homme rikkaliku ja rohkelt üllatusi pakkuva kavaga. Lisaks Telliskivi Loomelinnakule, Nordea Kontserdimajale ja Tallinna avalikule linnaruumile kõlavad kontserdid kolmeteistkümnes Eesti linnas.

Muusikat täis nädalavahetus

Reedesel avapäeval pakub Jazzkaar kuulamiseks viit eriilmelist kontserti, kus sõna saavad Prantsuse trompetist ja araabialiku jazzi meister Ibrahim Maalouf, Raul Söödi suurekoosseisuline ansambel Deeper Sound oma uue albumi kavaga ja soome-eesti kunstnike ühistööna valminud helide piire kompav kontsertetendus. USA neidude rockansambel Larkin Poe ja Soome trummar - elektooniliste biitide meister Tatu Rönkkö loovad peomeeleolu Telliskivi sünnipäeva tähistamiseks.

Laupäev rõõmustab lapsi ja vanemaid Varjuteatri etendusega „Üle vee“, neli eesti tuntud luuletajat ühinevad Estonian Dream Big Bandi muusikutega, särav noor saksofonivirtuoos Aleksander Paal  esineb esmakordselt Jazzkaarel oma ansambliga ja Ameerika legendaarsed muusikud kitarrist John Scofield ja laulja-pianist Jon Cleary viivad kuulajad bluusilainetele. Uut plaadikava Heights" esitleb bassiäss Raul Vaigla oma ansambliga ja laupäeva hilisel klubiõhtul võtab juhtimise üle Peedu Kassi houseband, kes ootab kõiki muusikuid jämmima.

Pühapäev on taas perekeskne - Jazzkaar pakub Linnulauluekskursiooni ning Telliskivi loomelinnakus hommikujoogat ja kaheksat tasuta kontserti andekatelt eesti muusikutelt. Helisev pühapäev lõpeb mitmel pool Euroopas südameid võitnud ansambli Odd Hugo muusikaga. Esmakordselt toimub ka jazziplaatide turg.

Festivali uus süda Telliskivi Loomelinnakus

Kevadise jazzipeo kontserdid toimuvad Telliskivi Loomelinnaku Punases Majas ja Vabal Laval, neid ühendab Jazzkaareks loodud kevadine käigutee. Kohale tulla tasub juba tund enne kontserdi algust, et mõnusat festivalimelu nautida. Inspireeriva ja mõnusa atmosfääriga linnakusse pääseb hõlpsasti jala, ühistranspordi või jalgrattaga, avatud on ka jalgrattaparkla. Punases Majas ootab külastajaid Jazzikohvik, hubane käsitöökohvi-lounge, piletikeskus ja garderoob. Vaba Lava fuajees on eksponeeritud värske jazzifotonäitus Eesti ühelt parimalt fotograafilt Kaupo Kikkaselt, kes jazzisõbrana tunneb ja tunnetab ka portreteeritavate jazzmuusikute hingeelu.

Kevadine suurim jazzipidu toimub 17.-26. aprillini üle Eesti.

Festivali piletid müügil Piletilevi müügipunktides ja internetis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles