Nädala album. Ghana Onu Bella

Margus Haav
, kultuuriajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ata Kak
Ata Kak Foto: Kuvatõmmis

Ata Kak

Obaa Sima

Awesome Tapes From Africa

Hinne: 4

Alternatiivajalugu on kuidagi märkamatult, ütleks isegi et teenitult populaarseks žanriks saanud. Arusaadav, vahel on tore mõelda lihtsaid mõtteid, et mis oleks saanud siis, kui… Ja mida lollimad hüpoteesid, seda parem. Mis siis, kui Lembitul oleks Madisepäeva lahingus olnud üks kuulipilduja? Mis oleks juhtunud siis, kui Hitler oleks noorpõlves vastuarmastust leidnud? Milline oleks olnud Eesti siis, kui mongolid oleksid otsustanud mõnisada kilomeetrit põhja poole tungida?

Ja mis oleks saanud siis, kui Brian Shimkovitz oleks sattunud kolama tolmuse Ghana asemel näiteks tolmuses Narvas ja oleks leidnud sealt eriti lo-fi ümbrisega kasseti «Ma võtsin viina», autoriks Onu Bella. Ülikoolis etnomuusikat õppivat Shimkovitzi tõmbas siiski Lääne-Aafrika kassettidele talletatud eriti rikkalik muusikakultuur rohkem ja Aafrikas ta siis elas ning kolas. Nii tekkis blogi Awesome Tapes From Africa, mis hiljem muutus sujuvalt ka samanimeliseks plaadifirmaks. Blogi sisaldab suurepärast ja rikkalikku kollektsiooni afrodisco’st kummalise lokaalpopini ning nende hübriidideni välja, mis on katalogiseeritud erinevate regioonide ja ajajärkude põhjal. Enamik kraamist on ka vabalt allalaetav. Müügiks on enamasti kassetid ja T-särgid ja ülemäära pikk see kataloog just ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles