Torupill hakkas õitsema

Margus Haav
, kultuuriajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muusik Sandra Sillamaa truu kaaslane torupill puhkes Malaisias perenaise üllatuseks üleöö õide.
Muusik Sandra Sillamaa truu kaaslane torupill puhkes Malaisias perenaise üllatuseks üleöö õide. Foto: Elmo Riig / Sakala, Rainer Koik (montaaž)

Kui sellist pealkirja võib üldjuhul pidada poeetiliseks kujundiks pilli omaniku meisterliku mänguoskuse kohta, siis sedakorda tuleb seda võtta siiski täht-tähelt.

Trioga Trad.Attack! Malaisias esinemas käinud muusik Sandra Sillamaa avastas seal oma suureks üllatuseks, et tema torupilli naturaalnahast õhukotile on üleöö tekkinud pisikesed kollased õied.

«Mu torupilli seest hakkasidki lilled kasvama ja pill hakkas oma elu elama,» kirjeldas jahmunud Sillamaa. «Natuke lahe ja samas õudne ka.»

Vilunud muusik kinnitas, et oma 16-aastase torupillimängu kogemuse juures ei ole ta midagi sellist varem näinud. Tema hinnangul võis nähtuse põhjustada Malaisia tohutu niiskus koos kõrge temperatuuriga.

«Meil Eestis on suvel ka soe, aga pill on kuiv, sest õhuniiskus ei ole suur. Õhtud on küll niisked, aga pill jõuab vahepeal ära kuivada,» rääkis Sandra Sillamaa. «Malaisias oli 24 tundi niiske, pillikott oli nagu niiske rätik. Puhudes ju koguneb sinna niikuinii niiskust, aga see kuivab tavaliselt ära, eriti kui vahepeal ei mängi. Seal seda aga ei juhtunud ja mõnus elu hakkaski käima.»

Sillamaa lisas, et Eestis on talvel näiteks vastupidine mure: et korterites on liiga kuiv õhk, muutub torupillikott tugevaks ja jäigaks.

Mis kummalistest torupillililledest edasi oleks saanud, kui suureks need oleksid sirgunud ja kas ka vilja kandma hakanud, jääb siiski teadmata, sest pilli omanik noppis need enne ära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles