Euroopa haldjas

Janar Ala
, kultuuritoimetuse toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ingrid Lukas
Ingrid Lukas Foto: Kuvatõmmis

Ingrid Lukas

«Demimonde»

Ronin Rhythm Records

Hinne: 3

Lauljast, laulukirjutajast ja pianistist Ingrid Lukasest räägitakse praegu meie kultuurimeedias üksjagu, ta on sündmus, ta on intrigeeriv karakter. Uus plaat on väljas, esinemine Jazzkaarel, minituur mööda Eestit. Areenis tegi Siim Nestor kaaneloo, Eesti Päevalehes intervjueeris Mart Niineste. Niineste veel postitas Facebooki, kuidas keegi muusikamees olla «Terevisioonis» lehti kommenteerinud, Niineste Ingrid Lukase lugu näinud ja öelnud, et kui Niineste ei tee, siis keegi ei tee. Nii et Ingrid Lukast võib kogeda kui spetsiaalset, esoteerilist ja habrast, millest iga töll aru ei saa.

Juba ammu Šveitsis elav ja seal ka hea muusikahariduse saanud Lukas on tulnud jälle koju käima, kuid ta ei ole kodukäija selles vanas ja hirmsas, vaid pigem mõnes moodsas ja helges tähenduses, new age’i puhtuse tähenduses, heas ja mitte painavas. Ingrid Lukase maailm on selline, kus toimetavad haldjad ja ükssarvikud, kus pisaratest saab meri (need pisarad tunduvad ilusad kui new age’i kristallid), kus loomingu läbi on võimalik terveneda. See on spontaansuse maailm. See on paremaks ja puhtamaks saamise maailm. See on kohtumine taevaga. See on alasti hääle maailm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles