Edward von Lõngus: Tartu on maagiline koht

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstnik Edgar Tedresaar maalis Sõpruse silla alla kahe presidendi portreed. Vasakpoolsel sillapostil on tal käsil Lennart Meri, parempoolsel on juba valmis Toomas Hendrik Ilves.
Kunstnik Edgar Tedresaar maalis Sõpruse silla alla kahe presidendi portreed. Vasakpoolsel sillapostil on tal käsil Lennart Meri, parempoolsel on juba valmis Toomas Hendrik Ilves. Foto: Margus Ansu

Eile Tartu kultuurilokaalis Arhiiv peetud mitmekesise sisuga mitmetunnine üritus lõpetas tänavuse festivali Stencibility, mille ajal tekkis meie linna seintele ja sillapostidele juurde mitu uut suurt teost. Tartu Postimees paneb festivalinädalale punkti sel moel, et küsimustele vastab tänavakunsti klassik Edward von Lõngus.

Tartu on ikka üks maagiline koht, et sellised asjad siin juhtuda saavad. Poolas on väga tugev tänavakunstiskeene, eriti just suurte seinamaalingute osas. Sepe ja Chazme looming on olnud selle silmapaistvaks esindajaks. Olen neid netist pikka aega mõnuga jälginud, kuid ei oleks kunagi osanud arvata, et ühel päeval saan ma neid vaadata Supilinnas tegutsemas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles