Juubeli-HÕFF tegi uue vaatajarekordi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäeval lõppenud 10. Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festival (HÕFF) tõi neljal päeval publikuni nii 1980. aastate kinoklassikat, friigifilme kui ka viimaste aastate žanrifilmide paremiku üle kogu maailma. Tiheda filmi- ja üritusteprogrammiga festival kogus üle 3600 külastuse, millega purustati ka senine HÕFFi publikurekord.

«Tänavune publikurekord näitab hüppelist tõusu festivalikülastajate seas ning usun, et rahule jäädi nii filmide kui ka mitmekesise eriürituste programmi kvaliteediga,» kommenteeris festivali juht Maria Reinup. «Omalt poolt loodame siiralt, et HÕFFi külastajad said vägevate elamuste osaks. Publiku ja meedia tagasiside põhjal saame juba praegu väita, et omanäolisele žanrifilmidele festivalile ei ole sarnast terves Baltikumis,» lisas Reinup.

HÕFFil näidati festivali ajaloos rekordilised 46 filmi 21 riigist, neist 24 olid täispikad.

Kolmandat korda festivalil toimunud rahvusvahelise lühifilmide võistlusprogrammi Hõbedase Méliès (Méliès d’Argent) võitjaks tuli prantsuse lavastaja Jonathan Desoindre’ lühifilm «Selle maa sool», mis on filme hinnanud žürii sõnul musta huumoriga, kuid siiski piisavalt judinaid tekitav teos, mille realistlik lugu on hästi ajastatud ja mida toetab suurepärane näitlejatöö.

Tänu võidule saab teos ka automaatselt Kuldse Méliès (Méliès d’Or) nominendiks, mille võitja selgub sügisesel Sitgesi fantaasiafilmide festivalil.

Publiku lemmikfilmi auhinna pälvis tänavu ameeriklase Adam Wingardi ulmemärul «Külaline», mis oli ka enim vaadatud film festivalil. Veel kogusid palju publiku hääli ka Hispaania triller «Soos» ja Venezuela kummitusfilm «Maja aegade lõpus».

HÕFFi fookuses seisis filmistuudio Cannon Filmsi looming. Tänavune elutööpreemia anti aga Eesti heliloojale Sven Grünbergile.

Fotod HÕFFi melust on saadaval siit.

11. HÕFF ootab kõiki filmisõpru taas Haapsallu 2016. aasta aprilli viimasel nädalavahetusel.

Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festival on rahvusvahelise Euroopa fantastiliste filmide föderatsiooni Méliès liige.

Festivali korraldasid Haapsalu linnavalitsus, MTÜ HÕFF ja MTÜ Pimedate Ööde Filmifestival.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles