President Ilves inaugureerib kunstiakadeemia uue rektori

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Kunstiakadeemia valimiskogu valis uueks rektoriks Mart Kalmu.
Eesti Kunstiakadeemia valimiskogu valis uueks rektoriks Mart Kalmu. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

​Täna​ inaugureeritakse akadeemik Mart Kalm Eesti Kunstiakadeemia (EKA) rektoriks, ametiketi asetab talle kaela president Toomas Hendrik Ilves.

Aktusel tervitavad uut rektorit haridus- ja teadusminister Jürgen Ligi, kultuuriminister Indrek Saar, Rektorite Nõukogu esimees Tiit Land, EKA üliõpilasesinduse esinaine Reili Miggur.

Muusikalise tervitusega esinevad Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia (EMTA) üliõpilased Mirjam Kivisild ja Helerin Oksa.  Eesti Kunstiakadeemia graafilise disaini üliõpilased Cloe Jancis ja Ulla Väljaste esitavad spetsiaalselt sündmusele loodud visuaalse etüüdi, millele teeb heliimprovisatsiooni EMTA nüüdismuusika osakonna dotsent Taavi Kerikmäe.

Akadeemik Mart Kalm valiti Eesti Kunstiakadeemia rektoriks 27. jaanuaril esimeses hääletusvoorus märkimisväärse häälteenamusega -- 61-liikmelisest valimiskogust olid kohal ja hääletasid 57 isikut, kellest 37 toetasid Mart Kalmu. Rektorina asus ta ametisse 4. aprillil ja tema ametiaeg kestab viis aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles