«Multivant» - kassetitäis Eesti multikaid Postimees Kinos

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Ada+Otto»
«Ada+Otto» Foto: Kaader filmist

Algaval nädalavahetusel pakub Postimees Kino vaatamisrõõmu lastele – pühapäeva südaööni saab vaadata tervelt kolme multikat aadressil kino.postimees.ee.

Eesti animatsiooni häda oli üksvahe see, et kõik tahtsid olla geeniused. Geenius teatavasti lastefilmidega ei tegele – see žanr ei vasta päriselt tema suurusele, võib naljaga pooleks olla koguni karistuse eest, nagu Heiki Ernits on kunagi märkinud.

Õnneks on meil geeniusi järjest vähemaks jäänud ja «multikaid» tehakse üha rohkem, kas nüüd just sama palju (vaatamata Lottele ja Miriamile) nagu Tuganovi ja Parsi ajal, aga midagi siiski.

«Multivant» on kolmest iseseisvast filmist koosnev kassett, mida näidati mõni aeg tagasi ka kinos. Ükski kolmest ei kuulu küll siinse lasteanimatsiooni absoluutsesse tippu, on aga korralikul keskmisel tasemel, vaimustava kujunduse ning veidi nõrgema stsenaariumi ja režiiga.

Ülo Pikkovi joonisfilmis «Ada + Otto» saab edev vares Ada aru, et pole mõtet ennast võõraste sulgedega ehtida. Silma hakkab hulk väikesi pildilisi vigureid, peale selle pakutakse tänuväärt äratundmisrõõmu kõigile neile, kes armastavad jalutada Tallinna vanalinnas. Vallo Toomla nukufilmis «Limonaadilugu» kogeb väike Holger, kelle ostuhull ema keset kauplust unustab ja limonaadipudel alla neelab, et pudeli sees olev magus maailm võib küll ahvatlev olla, aga pärismaailma see ei asenda. Pärtel Talli nukufilmis «Liivamees» osutub inimese käitumine keskkonna suhtes aga nii hoolimatuks, et rannaliiv otsustab selle eest põgeneda.

Igal juhul on siin vaatamist nii väikestele kui suurtele, või veel parem: tehkem seda koos!

Postimehe tellijad saavad Postimees Kino filme vaadata tasuta.

Postimees Kino saavad vaadata ka Postimees Plussi tellijad ja päevapileti ostjad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles