Nõgene: teatris saab mured unustada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavo Nõgene
Paavo Nõgene Foto: Margus Ansu

Teatri Vanemuine juht Paavo Nõgene ütles Postimees.ee’le, et teatrite külastuste arv on peamiselt vähenenud suurenenud töötute hulga tõttu, sest kui perekonnas on töötu, väheneb selgelt võimalus, et pere teeb palju teatrikülastusi, kuigi teater pakub võimaluse mured unustada.

Nii oli Nõgene kindel, et kui vähenema hakkab töötute arv, hakkab omakorda kerkima teatrikülastuste arv. Samas rõhutas teatrijuht, et masu ajal tasuks inimestel siiski teatrit külastada.

«Teatris saab emotsioone ja võimaluse mured unustada ning meie proovime inimestele seda elamust pakkuda,» selgitas ta.

Nõgese sõnul on Vanemuise tänavune külastatavus samal tasemel kui eelmisel aastal ja seda eelkõige laiendatud tegevuse tõttu: suurendatud on etendustegevuste arvu ja laieneti Tallinna.

«Püüame sama töötajaskonnaga teenindada suuremat hulka publikut,» selgitas ta.

Teatrijuhi sõnul oli Vanemuise teatril tänavu kaks eesmärki. Esiteks sooviti suurendada pakutavat valikut, et inimesed, kes saavad teatris käia, saaksid teha põnevaid valikuid. Seetõttu suurendati uuslavastuste arvu.

Teiseks suurendati laste- ja noortelavastusi hulka, et aktiivselt tegeleda järelkasvu kasvatamisega ja laste harimisega, mis tagaks, et külastajaid oleks ka 50 aasta pärast. Nõgese hinnangul on praegu Eestis lastelavastusi vähem kui olema peaks.

«Kui tahame jälle miljonit külastust, peame praegu vaeva nägema ja lapsed teatri juurde tooma,» sõnas ta.

Nõgene rõhutas ka, et majanduslikult on teatrid eriti keerulises seisus, sest nad saavad vähem raha nii riigilt, omavalitsuselt, sponsoritelt kui ka piletimüügist.

«Aastad on väga keerulised, kuid püüame nutika majandamisega need üle elada ja pakkuda külastajatele kvaliteetset teatrit,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles