Briti krimikirjanik Ruth Rendell suri 85-aastasena

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ruth Rendell
Ruth Rendell Foto: SCANPIX

Briti krimikirjanik Ruth Rendell lahkus 85-aastasena, teatas ta kirjastaja Penguin Random House.

Rendell kirjutas oma 50 aasta pikkuse kirjanikukarjääri jooksul üle 60 romaani ning tema tuntuim peategelane on inspektor Reginald Wexford, edastab BBC.

Telekanal ITV tegi ta romaanide põhjal telesarju, mis on seni populaarsed.

Essexis sündinud kirjanik, kes kirjutas ka nime Barbara Vine all, tõi oma krimiromaanidesse korraga nii sotsiaalse kui psühholoogilise dimensiooni.

Kirjastuse Penguin Random House teatel oli 2. mail surnud Ruth Rendellil selle aasta jaanuaris infarkt.

«Meil on kahju, et ta lahkus. Ta oli teravapilguline ühiskonna vaatleja ning tema mõrvamüsteeriumides on psühholoogilist sügavust,» teatas kirjastuse juht Gail Rebuck.

Rendelli teos «From Doom with Death», mille peategelaseks on esmakordselt inspektor Reginald Wexford, ilmus 1964. aastal.

Rendelli teoseid on tõlgitud rohkem kui 20 keelde ning nende põhjalt on tehtud nii kino-kui telefilme.

Rendellil on ka üle 20 romaani, mille peategelased on ühiskonnaga pahuksis olevad ja alamklassi jäävad protagonistid.

Kuulsa kirjaniku viimane romaan «Dark Corners» avaldatakse oktoobris.

Rendelli kirjutamiskarjäär sai alguse ajakirjanikuna kui ta töötas ühes Essexi väljaandes. Ta oli sunnitud ajakirjanikutööst loobuma ühe läbikukkunud loo pärast, milles ta esitas valeandmeid.

Ruth Rendell sündis 1930. aastal South Woodfordis rootslannast ema ja inglasest isa perekonda.  Ta sünninimi oli Ruth Barbara Grasemann.  

1953. aastal abiellus ta ajakirjanik Don Rendelliga. Nad lahutasid 22 aastat hiljem, kuid abiellusid kaks aastat pärast lahutust uuesti. Paaril on poeg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles