Viis isiklikku ääremärkust Sinu uutele mälestustele

Hain Rebas
, endine kaitseminister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Laar tutvub Iisraeli automaadiga.
Peaminister Laar tutvub Iisraeli automaadiga. Foto: EFA

Hüva kaasvilistlane Mart, aprillis, oma 55. sünnipäeval, avaldasid mälestuste köite «Pööre», igati tänu- ja kiiduväärt tegu. Seda küllap tutvustatakse ja arvustatakse Eesti meedias küllalt laiahaardeliselt, või siis pealiskaudselt-ülistavalt nagu Kalle Muuli 3. mai Eesti Päevalehes.

Minu järgnev vaatenurk on märksa piiratum.

Kuna olin Su esimese valitsuse kaitseminister aastatel 1992–1993, on ka minul au mõnevõrra esineda Sinu mälestustes. Paraku pean vähemalt viies minusse puutuvas punktis Sinu esitust otsustavalt korrigeerima ja Sinu poolt vääralt adutud tagamaid ikkagi lahti seletama. On ju nende küsimuste üle Eesti meedias varemgi rohkem või vähem andekalt spekuleeritud, minu kui asjaosalise käest muidugi küsimata.

Palun usu, et oleksin neid hea meelega Sulle selgitanud käsikirja staadiumis, tähendab, enne Su mälestuste trükkiminekut. Seega oleksime ehk vältinud järgnevat meie mõlema piinlikkust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles