Poeetiline üldistus ajast ja ootustest

Tiina Kolk
, kultuuriajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Britt Samoson
Britt Samoson Foto: Repro / Eesti tarbekunsti- ja disainimuuseum

Tallinna vanalinna keskaegse hoone võlvlagedega väärikasse näitusesaali riputatud Eesti, Soome, Norra, Taani ja Rootsi kunstnike tööd mõtestavad moeillustratsiooni olemust värskete suundade ja tehnikate ning erinevate stiilide kaudu. Väljapanekus on nii objekte, portreid kui ka meisterlikult teostatud kompositsioone.

«Moeillustratsioon on jõudsalt arenev, kuid põhjalikult läbi uurimata, aina enam tähelepanu pälviv kunstiliik, mille kaudsed juured ulatuvad aastasadade taha, klassikalise joonistamisoskuse ja graafika algusaegadesse,» tutvustab väljapanekut «Uus Põhjamaade moeillustratsioon II» selle kuraator Toomas Volkmann.

«Laiemat tuntust kogusid moeillustratsioonid moeajakirjade kaante vahel, olles fotograafiaeelsel ajastul moedisaini vahendajaks. Moeillustratsioonide õitseaeg jääb siiski kahe maailmasõja vahele.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles