RAM viis eesti koorilaulu Kanadasse

, kriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
RAM esineb Peterborough' kirikus.
RAM esineb Peterborough' kirikus. Foto: Andres Raudsepp

Muusika on vaieldamatult eesti kultuuri peamine ekspordiallikas ja see, et meie muusikud esinevad välismaal ja teevad seal suuri tegusid, on lausa igapäevane. Mõni kontserdireis on aga tavapärasest ulatuslikum ja mitmemõõtmelisem. Eesti Rahvusmeeskoori äsjane turnee Prantsusmaal ja Kanadas oli kindlasti üks selliseid.

Reis algas kontsertidega Prantsusmaa südames Chateauroux´ koorifestivalil, kuid ligi kolm nädalat väldanud turnee olulisema osa moodustasid Kanadas Torontos ja teistes Ontario provintsi linnades antud seitse kontserti, millele lisandus pikk rida väiksemaid etteasteid.

RAMi Kanadas viibimine oli mitmes mõttes märgiline. Kutselisele kollektiivile on mõistagi esmatähtis kontserdireisi kunstiline külg. Usutavasti kuuleb Kanada publik tipptasemel meeskoore haruharva, mistõttu oli eranditult kõigis arvuka kuulajaskonnaga saalides tunda üllatuse, elamuse ja tunnustuse koosmõjus tekkinud sooja vastuvõttu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles