Stseenid ühest 45-aastasest abielust

Marianne Kõrver
, filmitegija ja -kriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kate (Charlotte Rampling) ja Geoff (Tom Courtenay), aastakümneid üksteise kõrval.
Kate (Charlotte Rampling) ja Geoff (Tom Courtenay), aastakümneid üksteise kõrval. Foto: Kaader filmist

Mees ja naine, Kate ja Geoff Mercer, valmistuvad oma 45. pulma-aastapäeva suursuguseks peoks. Režissöör-stsenarist Andrew Haigh lubab vaatajal jälgida pea pool sajandit abielus olnud paari kuut järjestikust päeva selle suursündmuse eel. 

Juba «45 aasta» algusminutitel lõhub vanapaari idülli aga üks saksakeelne kiri, mis teatab, et mehe nooruspõlve armukese laip on leitud Šveitsi Alpide liustikult ning 50 aastat tagasi mägimatkal õnnetult elu kaotanud naise keha on jääolude tõttu säilinud pea muutumatul kujul. Mees kaob iga päevaga järjest enam oma nooruspõlve armastuse leina ning naine tegeleb päev-päevalt aina mõttetumana näiva pulma-aastapäevapeo organiseerimisega.

See on lugu sellest, mis võib peituda kahe aastakümneid koos olnud inimese pikaaegse suhte pealispinna all ning kuidas 45 aastat kestnud õnnelikku abiellu lüüakse vaid mõne valusa sõna, pilgu ja teo abil üks saatuslikult halvav mõra. Kuidas üldse on kestnud see pikk abielu, kui tema alustalad on nii haprad?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles