Jaanus Samma esineb tähtsal kunstimessil

Janar Ala
, kultuuritoimetuse toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Samma kampsun sügiseselt Kunstihoone galerii näituselt "Hair sucks"
Jaanus Samma kampsun sügiseselt Kunstihoone galerii näituselt "Hair sucks" Foto: Tairo Lutter

Kunstimaailm on pööranud pilgu Šveitsi. Kõigepealt toimub seal teisipäevast üks tähtsamaid noore kunsti messe – Art Liste, kus esimest korda on kohal ka Temnikova ja Kasela Galerii Eestist. Nemad on messil koos Jaanus Sammaga, kes mäletatavasti esindab Eestit ka tänavusel Veneetsia biennaalil. Samma osaleb Baselis oma grafiti-motiividega kampsunite projektiga «Hair Sucks», mida sügisel ka kunstihoone galeriis vaadata sai.

Kuuldavasti on kampsunitel menu ka Baselis ja galerist Olga Temnikova sõnul on juba sõlmitud tehing ka ühe tähtsa belgia kunstikogujaga. Kellega ja mis tingimustel, jättis ta praegu enda teada. Kuna Tallinnaski osteti üksjagu kampsuneid ära, tegi Samma neid juurde. Grafiti-motiivid on külastajate tähelepanu tõmmanud, tihtipeale ei usuta, et sellised grafitid ka päriselt leida on. Samma võttis nõuks teha messi tarbeks ka  ühe kohaspetsiifilise kampsuni ning kudus soojale rõivale sisse ühe kohaliku Baseli grafiti. Lisaks kohati homoerootiliste motiividega kampsunitele miksib kunstnik oma väljapanekut ka fotodega Veneetsia projektist «Esimehe lugu».

Kaasaegse Kunsti Eesti Keskuse direktor Maria Arusoo sõnul on Samma oma kampsunitega praegu kunstis valitsevale  ajavaimule hästi pihta saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles