ETV ekraanil alustab lustakas ja kaasahaarav suvine laulusaade «Suvenaabrid»

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ETV ekraanil alustab lustakas ja kaasahaarav suvine laulusaade «Suvenaabrid»
ETV ekraanil alustab lustakas ja kaasahaarav suvine laulusaade «Suvenaabrid» Foto: Martin Dremljuga/ERR

Aastaid eestlasi suvel rõõmustanud telesaade «Lauluga maale» sai uue kuue ja tuleb nüüd värske ning senisest tempokamana rahva ette. 

Kui seni said publikuna kohale tulnud muusikasõbrad suvises laulusaates vaid kaasa laulda, siis nüüd antakse neile võimalus ise oma meeskonnaga võistelda. Mõõtu saab võtta selles, kuivõrd hästi tuntakse oma kodukohta ja naabrite tegemisi.

«Pöörame eelmise formaadi täiesti pea peale ja teeme sellest tempoka ja lõbusa võistlusmängu. Kuid laulu me välja ei jäta, sest nii on hea pealtvaatajatel tegijatele kaasa elada ja televaatajatel kodus laulda,» selgitas saate toimetaja Piret Jürman.

«Erinevalt paljudest teistest suvesaadetest on ta interaktiivne - rahvas mitte ei pea ainult pealt vaatama, vaid saab peaaegu kogu aeg osaleda. Saab laulda, vastata, küsida, žüriid mängida ja kõike muud,» rääkis «Suvenaabrite» saatejuht Jüri Aarma.

Lõbus suvine laulu- ja mälumängusaade rändab mööda Eestit ja kaasab viktoriini ning muusikasse kõik need eestimaalased, kes mõnusa meelelahutuse vastu huvi tunnevad ega pelga oma teadmisi proovile panna.

Saate eesmärk on oma kodupaiga väärtustamine ja ka siseturismi virgutamine

Saatejuhid on vaatajatele juba «Lauluga maale» aegadest hästi tuttavad Gerli Padar ja Jüri Aarma. Igasse saatesse on kaasatud ka üks tuntud külalissolist, kes on juhiks ühele koorile. Teist abistab oma häälega Gerli Padar. Jüri juhib kogu mängu ja esitab võistkondadele küsimusi. Kaasatud on ka ansambel, mis saadab mõlemat võistkonda.

Mängu käik on lihtne: välja valitakse vald ja üritus, kus toimub avalik salvestus. Vald «viskab kinda» oma poolt valitud naabervallale, kellega on soov mõõtu võtta ja võistelda. Mänguplatsil esindavad mängijad kohalikku vallarahvast ja oma kodukohta. Kuna igas saates osaleb kaks paikkonda, siis läbi saadete selgub, missugune vald on ühtehoidvam ja teadlikum.

Võistluse teevad vaheldusrikkaks viktoriin ja ülesanded meeskondadele. Ülesande püstitused varieeruvad läbi saadete, nii et vaatajal ei teki tunnet, et ta juba teab, mis järgmiseks tuleb. Peamiselt koosneb saade kohepeal toimuvast võistlusest ja lauludest

Paikkonnast koguneb kokku kas juba olemasolev laulukoor või improviseeritud koosseis, kuhu kuulub kuni 20 inimesest.

«Suvenaabrite» esimene saade jõuab ETV ekraanile 18. juulil kell 20.05.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles