Vuntsid ja diskokera

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Giorgio Moroder- Deja Vu
Giorgio Moroder- Deja Vu Foto: Kuvatõmmis

Giorgio Moroder

Déjà Vu

RCA/Sony

Sündimehed eelistavad pidada peamiselt monoloogi ja soovitavalt suletud ruumis, eriti head monoloogid on analoogsündimeestel eriti kinnistes ja pisikestes ruumides. Moroder on ses mõttes natuke ebatüüpiline sündimehetüüp, tema on näoga ikka rahva poole ja oma sõnumit edastab ta ka koostöös teistega. Nii on olnud juba aastaid, täpsemalt öeldes kuuekümnendate lõpust. Tema esimene plaadifirma kandis muide nime Oasis. Ja kes kõik küll on Moroderi lugusid laulnud! David Bowie ja Freddie Mercury teiste hulgas. Paari aasta eest tänu Daft Punki südamlikule hommage’ile taas suurele areenile naasnud, äsja 75-aastaseks saanud Moroderil on säilinud nooruslik ja vitaalne maailmatunnetus ning väärikale vananemisele ta ka vilistab.

Tema seitsmeteistkümnendal albumil laulavad teiste seas Kylie Minogue, Britney Spears, Kelis, Sia ja Charli XCX ja see on muide esimene album pärast täpselt kolmekümneaastast pausi. See on cool plaat, mitte ses mõttes, et vaatame, mida 75-aastane diskokeraga vuntsitaat siis seal askeldab. Siin on päris ehtsat naudingut, kirge ja värskust ning omamoodi mõnusat üle võlli südamlik-lapselikku veidrust ja üldhaaravaid universaalseid kujundeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles