Tartus töötab suvel taas rannaraamatukogu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu rannaraamatukogu Anne kanali ääres kaks suve tagasi.
Tartu rannaraamatukogu Anne kanali ääres kaks suve tagasi. Foto: Oliver Matkur

Tartus Anne kanali ääres töötab tulevast esmaspäevast kuni 7. augustini taas rannaraamatukogu.

Vabaõhuraamatukogu on puhkajatele avatud esmaspäevast reedeni kella 11-18, teatas Tartu linnaraamatukogu BNS-ile.

Rannaraamatukogu on juba 11. suve toimuv ettevõtmine, mis annab tööd 13- kuni 18-aastastele noortele. Laenutades rannas suvitajatele raamatuid, ajakirju ja värskeid ajalehti saavad noored teha tutvust raamatukoguhoidja ametiga.

Raamatuvalikus on peamiselt meelelahutuslik kirjandus, samuti valik eriala- ja nipiraamatuid ning ära pole unustatud ka lapsi. Eelnevate aastate kogemusele toetudes on suurem rõhk pandud erinevatele ajakirjadele ja värsketele ajalehtedele. Lugemismaterjal on rannaraamatukogus nii eesti kui ka vene keeles.

Kõige uuemaid raamatuid rannast siiski ei leia ja seepärast on kõik lugejad, kelle jaoks rannaraamatukogu valik napiks jääb, oodatud linnaraamatukogu peamajja või harukogudesse, mis kuni 23. augustini on avatud suvise töögraafiku alusel tööpäeviti kella 10-18.

Rannaraamatukogust saab lugemisvara laenata vaid ilusa ilmaga. Kui ilm ei soosi rannas olemist, leiavad malevlased tööd raamatukogus, kus mängivad lastega lauamänge või loevad neile ette muinasjutte, korrastavad riiuleid, kontrollivad tagastatud filme ja teevad teisi raamatukogutöid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles