Neli kuud Joala lainel

Verni Leivak
, Arteri toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Portreteerib Joalat: Tallinna portreegalerii omanik René Kirspuu.
Portreteerib Joalat: Tallinna portreegalerii omanik René Kirspuu. Foto: Jaanus Lensment

Tallinna portreegalerii omanik René Kirspuu lubas märtsis Postimehele, et teeb Jaak Joala sünniaastapäevaks laulja elust näituse. Tegigi. Nüüd nendib ta, et kui oleks teadnud, milliste raskustega tuleb kokku puutuda, poleks ta seda ehk ette võtnudki…

Juba mitu päeva enne näituse ametlikku avamist märkas Kirspuu vanalinnas asuva galerii ümber tiirutavat daami, kes lõpuks julguse kokku võttis ja uksele koputas. See oli külaline Ivanovost, sealse Jaak Joala fänniklubi liige. Selgus, et naine saanud Joala 65. sünniaastapäeva puhul avatavast näitusest teada Postimehe artiklist, ning kuna sõit siia oli kallis, kogutud fänniklubis raha, et kas või üks nende esindaja saaks Tallinna sõita. Daam kõneles ilmekalt, milline tõelise mehe võrdkuju Joala talle nooruses oli; ta arvanud küll, et vaimustus läheb aastatega üle, aga kus sa sellega. Nüüd olevat Joala laulud – daam loetlenud soravalt isegi eestikeelsete laulude pealkirju – talle tablettidest parem ravim. Näituse avamise päevaks oli ta jõudnud mitu korda käia ka Metsakalmistul Joala haual.

Neli kuud ränka tööd

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles