Ainult andest enam muusikas ei piisa

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rektor Peep Lassmann unistab muusika- ja teatriakadeemia uuest saalikompleksist.
Rektor Peep Lassmann unistab muusika- ja teatriakadeemia uuest saalikompleksist. Foto: Sander Ilvest

Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias oli tänavu populaarseim eriala helilooming ja elektrooniline muusika, konkurss oli 2,9 inimest kohale. Aastatel, mil lavakunstikool uusi õpilasi vastu ei võta, ongi see olnud menukaim eriala, lisaks sel aastal ka jazzmuusika, kuhu konkurss oli 2,4 inimest kohale.

Tartu Ülikoolis ja Tallinna Ülikoolis toimub suur ümberstruktureerimine. Ka akadeemias olid eelmisel aastal ümberkorraldused. Rektor Peep Lassmann tõdeb aga naerdes, et nende reform oli võrreldes teiste ülikoolidega vastupidine. «Me kõigepealt vaatame, kas eriala läheb käima ja alles siis teeme keskuse. Nii tegimegi allüksusi juurde,» selgitas Lassmann.

Uute keskustena alustavad tööd näiteks nüüdismuusika ja improvisatsiooni keskus ning  varajase muusika keskus. Lassmann ei välista, et mõne aja pärast peavad nad struktuuri uuesti üle vaatama, kuid praegune vastab hetke reaalsele olukorrale. 

Peep Lassmann, kas te oleksite tulnud muusika- ja teatriakadeemiasse õppima, kui te oleks sel aastal gümnaasiumi lõpetanud?

Kui ma oleksin õigeaegselt asunud muusikat õppima, siis tõenäoliselt küll.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles