Näitleja olla on uhke ja hää

Pille-Riin Purje
, teatrikriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puänt. Tõeline Ivo Linna on ilmunud lavale, et laulda Raivo E. Tammele laulu «Sul annan andeks kõik».
Puänt. Tõeline Ivo Linna on ilmunud lavale, et laulda Raivo E. Tammele laulu «Sul annan andeks kõik». Foto: Sander Ilvest

Raivo E. Tamm tähistab oma esimest juubelit suurejoonelise soololavastusega Nordea kontserdimaja laval – sellise kaliibriga materjali neljal õhtul järjest mängida ja laulda pole just lõõgastav sünnipäevapuhkus, küll aga eneseületamise ehe rõõm. Partneriteks Super Hot Cosmos Blues Band’i karismaatilised muusikud. 

Näitleja ainsad abivahendid on suur veepudel ja poksiringi mastaabile kohane valge käterätt higi pühkimiseks, üürikesi hingetõmbepause võimaldavad videopäevikute sissekanded, mis lavastatud Vadiliku nappusega ning lisavad malbet sürrealismi.

«Ma olen Ivo Linna» näib esmapilgul tüüpiline stand-up komöödia, aga on komponeeritud Urmas Vadi moodi. Raivo E. Tamme monoloogis põimuvad näitleja enda kirevad elujuhtumused ja tema kui minategelase iidoli Ivo Linna värvikad pajatused. Ent nagu Vadi dramaturgiale tunnuslik, hakkab reaalsus oma raamidest välja murdma – jäägu iga vaataja enda otsustada, kus ja millal lõpeb tõelus ja algab luul või vastupidi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles