Galerii: Berliinis avatakse näitus Hitleri isikukultusest

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silte ja plakateid.
Silte ja plakateid. Foto: SCANPIX

Berliinis avatakse homme järjekordne natsiteemaline näitus, mis sel korral keskendub Adolf Hitleri isikukultusele, kirjutab uudistevõrk AFP.


Näitus «Hitler ja sakslased» avatakse Saksa Ajaloomuuseumis homme ja jääb avatuks 6. veebruarini. Külastaja saab mõtiskleda selle üle, kuidas suutis Hitler mitte ainult võimule tulla, vaid ka seal püsida kuni Saksamaa täieliku kaotuseni Teises maailmasõjas.

Väljapanekult leiab kõikvõimalikke natsiasju – alates propagandaplakateist ja Hitleri büstidest ning lõpetades mängukaartidega, mis aitasid jätta meelde tippnatside nimesid, SSi käeraudade ja haakristiga jõuluehetega.

Näha saab ka natsiteemalist seinavaipa, mis pärineb ühest kirikust, plakateid, mis õpetab natsitervituse korrektset kasutamist ja Nürnbergi rassiseadusi ning plaati pruunsärklaste menukaimate marsilauludega.

Lastekaupadest on välja pandud ka Wehrmachti nukkude kollektsioon ning nii noori kui vanu rõõmustama pidanud lauamäng «Õhurünnak».
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles