5 soovitust, kuidas kultuurselt ja odavalt Viljandi folgil aega veeta

Eva-Lotta Kivi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi Folk 2014
Viljandi Folk 2014 Foto: Elmo Riig

Viljandi pärimusmuusika festival paneb sellel nädalal Lossimäed ja südalinna taas elama. Põhiprogramm on põnev ja oma raha kindlasti väärt, kuid õnneks on festivalist võimalik osa võtta ka peaaegu midagi maksmata.

1. Kuula põnevaid kontserte Rohelisel laval

Roheline lava sündis juba festivali algusaegadel selleks, et tuua spontaansed musitseerimised nurgatagustest ja kõrtsilaudade juurest rahva ette. Samas on Roheline lava läbi aastate kandnud ka hüppelaua mõtet neile, kes alles muusikutee alguses samme seavad. Paljud tuntud pärimusmuusikud on oma karjäärile saanud hoo sisse just seal.

2. Mehed laulma

Viljandi pärimusmuusika festival pakub igal aastal kontsertide kõrval kaasakutsuvat õpitubade programmi. Meestel on sellel aastal näiteks võimalus laulda Viljandi linnapea Ando Kivibergi juhendamisel. Naised ja lapsed sellesse õpituppa kahjuks ei pääse, kuid programmis on tegevust ka neile.

3. Mine kuula muinasjutte

Muinasjututoas on võimalik hetkeks suurest festivalimelust välja astuda ja vaikselt muinaslugusid kuulata. Neid jagub nii täiskasvanule kui lapsele. Muinasjututoad toimuvad Viljandi Muuseumi rehetoas ja tunnine muinaslugude kuulamine maksab kolm eurot.

4. Saa osa väravamängust

Väravamängu traditsioonil on juured sügaval minevikus. Vanasti kõnniti ikka paigast paika ja külast külla lauldes, et tee kiiremini läheks. Viljandi folgi väravamäng läheb liikvele reede õhtul kell 22 ja selle käigus põigatakse Viljandi põnevatesse hoovidesse ja otsitakse üles parimad Viljandi vaated.

5. Pikuta pehmetel kunstvaipadel ja loe raamatuid

Külmal ajal pärimusmuusika aida keldrikorrusel tegutsev Pärimusmuusika Teabekogu tuleb festivali puhul välja ning tõstab valiku pärimusealast kirjandust Jaani kiriku õuealale kõigile mõnusaks lugemiseks. Lisaks saab lugeda ka ajalehti või siis niisama pehmetel kaltsuvaipadel pikutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles