Vitsut arutab galerii müüki kunstiinimestega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnavolikogu esimees Toomas Vitsut.
Tallinna linnavolikogu esimees Toomas Vitsut. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna volikogu esimees Toomas Vitsut kutsus kunstnikkonna esindajaid arutama kavatsust müüa ruumid, kus tegutseb Disaini- ja Arhitektuurigalerii.

Eesti kunstnikke, disainereid ja arhitekte koondavad ühendused saatsid Tallinna linnapea Edgar Savisaarele ja Tallinna linnavolikogu esimehele Toomas Vitsutile pöördumise, milles palutakse kaaluda, kui mõistlik on enne kultuuriaastat MTÜ Disaini- ja Arhitektuurigalerii kasutatav pind müüki panna.

«Kuni volikogus pole haamer löönud, seni ei ole veel midagi otsustatud, ja ka volikogu päevakord on lahtine seni, kui see istungi alguses kinnitatakse,» märkis linnavolikogu esimees.

Eeloleval neljapäeval toimuva linnavolikogu istungi ja esmaspäevase volikogu rahanduskomisjoni koosoleku päevakorras on linnavalitsuse ettepanek müüa eelläbirääkimistega pakkumisel Tallinnas Müürivahe t 28 / Pärnu mnt 6 asuvad korteriomandid (mitteeluruumid) üldpinnaga kokku 464,30 m².

«Pöördumisele allakirjutanud mõistavad igati Tallinna linnavalitsuse ja Tallinna linnavolikogu pingutusi, et Tallinna linna eelarve ka 2011. aastal suudaks täita linnakodanike ootusi ja vajadusi,» kirjutasid kirja saatnud. «Samas oleks just enne kultuuripealinna aasta käivitumist hästi toimiva ainsa disainile ja arhitektuurile spetsialiseerinud galerii sulgemine äärmiselt negatiivne märk.»

Volikogu esimees leiab, et kunstiinimeste seisukohad tulnuks enne objekti müüki panekut ära kuulata ja võimalust mööda arvesse võtta.

Seetõttu kutsus Vitsut, kes on ka volikogu rahanduskomisjoni esimees, kunstnike esindajaid komisjoni arutelus osalema. Nõusoleku selleks andis sisearhitekt Maile Grünberg, kes esindab ka MTÜ-d Disaini- ja Arhitektuurigalerii.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles