Kümnes tARTuFF pakub publikule tasuta armastust

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Timbuktu» näitab lugu Mali riigis toimunud traagiliste tagajärgedega islami äärmuslaste korraldatud vägivaldsest võimuvahetusest.
«Timbuktu» näitab lugu Mali riigis toimunud traagiliste tagajärgedega islami äärmuslaste korraldatud vägivaldsest võimuvahetusest. Foto: Kaader filmist

PÖFFi armastusfilmide festival tARTuFF toimub tänavu juba kümnendat korda, pakkudes Tartus 3.–8. augustini publikule vaatamiseks tasuta filme.

Tänavu linastub tARTuFFil 17 täispikka filmi 13 riigist, mida on mõnevõrra vähem kui reokordaastal 2011 – siis oli võimalik vaadata 27 armastusfilmi. Kõik filmid on vaatajatele tasuta. Raekoja platsil toimuvatel seanssidel on filmid varustatud ka eestikeelsete subtiitritega.

Üks festivali pärle on koos «Mandariinidega» Oscarile kandideerinud väärtfilm «Timbuktu», mis räägib südamliku ja samas karmi otsekohesusega Mali riigis toimunud traagiliste tagajärgedega islamiäärmuslaste korraldatud vägivaldsest võimuvahetusest, mille käigus on ühiskonnas muu hulgas keelatud isegi jalgpall ja muusika.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles