ERR.ee: Rakveres tähistati Arvo Pärdi 73. sünnipäeva

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvo Pärt.
Arvo Pärt. Foto: Peeter Langovits.

Rakveres tähistati eile kahe kontserdiga helilooja Arvo Pärdi 73. sünnipäeva; maailma üks kuulsamaid eestlasi õppis muusikat Rakveres ning on selle linna aukodanik.

Arvo Pärdi sünnipäevakontserdid algasid tema õpetaja Heino Elleri muusikaga - «Romansiga» Virumaa Kammerorkestri esituses, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Kontserdil soleerisid Rakvere Muusikakooli õpetaja Darja Roditšenko ja viiuldaja Kaija Lukas. Lisaks Pärdile kõlas paljude teiste heliloojate muusika, alates Vivaldist, lõpetades Einojuhani Rautavaaraga.

Kõige kaugem külaline eilsel kontserdil oli Eesti päritolu Austraalia helilooja Ants Juhani Neeme, kelle teos «Laulud kaugelt» samuti Rakvere Gümnaasiumi saalis ette kanti. Arvo Pärdi sünnipäeva puhul andis Rakveres kontserdi ka Filharmoonia kammerkoor Daniel Reussi juhatusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles