Kõrv peale: Mauno Meesit avaldas töötluse Nils Frahmi loost «Me»

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mauno Meesit
Mauno Meesit Foto: Renee Altrov

Mauno Meesit, kes avaldas äsja Sinise kõrvalt akustilise albumi «Closer», jätkab samal suunal ja tegi täna avalikuks töötluse Berliini pianisti Nils Frahm-i palast «Me». Lugu on Meesiti Soundcloud-i lehel tasuta allalaetav.

Mauno Meesit lisab: «Nils kuulub minu lemmik pianistide hulka ja Berliinis elades jätsid ta kontserdid mulle sügava mulje. Nii otsustasingi ühest tema suurepärasest palast töötluse teha. Loodan, et kuulajatel on sellest sama palju rõõmu kui mul endal salvestades. 

Minu eesmärk oli lisada Nilsi klaveri ümber soe tekstuur ja kasvatada lugu suure kulminatsioonini. Muutsin loo struktuuri ja salvestasin ning sämpeldasin vildi ja poognaga mängitud kitarre, häälestamata klaverit ja pool juhuslikult ka Berliini kirikukellasid.Salvestasin enda Berliini korteris kitarre kui kuulsin akna taga segavaid kirikukellasid. Hakkasin aga siis kuulama, et need kellad on justkui Nilsi klaveriga samas hääletuses ja rütmis, niisiis avasin aknad ja salvestasin ka kirikukellad loosse. Detailide tabamiseks soovitan lugu klappidega kuulata.»

Saksa pianist Nils Frahm on esinenud ka Jazzkaarel ning eelmisest nädalast jõudis Eesti kinodesse põnevusdraama «Victoria», mille originaalmuusikaga Frahm äsja Saksa filmiauhindadel võidutses.

Rohkem infot kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles