Arvo Pärdi keskus näitab filme, kus kõlab helilooja muusika

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka Christian Frei film «Sõjafotograaf» kasutab Arvo Pärdi muusikat.
Ka Christian Frei film «Sõjafotograaf» kasutab Arvo Pärdi muusikat. Foto: Kaader filmist

Arvo Pärdi keskus avab täna, 25. augustil oma filmiõhtud, mille kavas on Pärdi muusikat kasutavad linateosed.

Helilooja juubeliaasta puhul on avafilmiks Dorian Supini uus portreefilm «Arvo Pärt – isegi kui ma kõik kaotan». Kokku linastub Tallinnas Sõpruse kinos kolme päeva jooksul viis linateost, teatab Arvo Pärdi keskus.

Kolmapäeval saabub Tallinna Šveitsi režissöör Christian Frei, kes esitleb siin oma kahte auhinnatud filmi ja avab heliloomingu valiku tagamaid. Näitamisele tuleb kaks dokumentaali: Oscarile kandideerinud «Sõjafotograaf» (2001) ja Bamiyani liivakujude hävitamisest rääkiv «Hiiglaslikud Buddhad» (2005).

Neljapäeval jõuab aga esmakordselt Eesti vaatajani käesoleva aasta Berliini filmifestivalil Hõbekaru pälvinud tšiili lavastaja Pablo Larraini põnevik «Klubi», mille arvustustes on rahvusvaheline meedia korduvalt maininud väga mõjuvalt Pärdi muusika kasutamist.

Seansi alguses linastub Riho Undi nukufilm «Isand», mis on mõjuv mõistujutt Friedebert Tuglase novelli «Popi ja Huhuu» ainetel. Peale Pärdi heliloomingu on selles väga oluline Lepo Sumera teostel.

Helilooja juubelinädalal septembris laienevad keskuse filmiõhtud esmakordselt ka Paidesse ja Rakverre.

Filmiõhtute kunstiline juht on Kaarel Kuurmaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles